Afscheid van mijn bestuursfunctie,

Het zou sowieso een vreemde jaarvergadering worden in de coronatijd. 1,5 meter afstand en niet te veel mensen. Nu is dit laatste nooit een probleem bij DEV, omdat er altijd relatief zeer weinig mensen naar de jaarvergadering komen zeker naar het aantal leden dat we hebben.

Dat zou in de toekomst best wel wat beter kunnen!

De jaarvergadering was al uitgesteld van maart naar september 2020.

De vergadering werd deze keer gehouden in de Notenkraker aan het Zuideinde in Oostzaan.

Voor mij was het de laatste bestuursvergadering na ongeveer 44 jaar bestuurslid te zijn geweest.

In de 44 jaar heb ik vele bestuurswisselingen meegemaakt, met een ieder altijd fijn samengewerkt en veel gedaan voor DEV. Jubileumjaren zijn voorbij gekomen. Mijn hoogtepunt was onze uitvoering in het Zaantheater in 2002 waar me met het bestuur, leiding en vele vrijwilligers heel wat uurtjes ingestoken hadden om de leden een voorstelling te laten doen die bij velen nog niet vergeten zal zijn. Deze uitvoering staat op de harde schijf in mijn geheugen.

Het was fijn dat Melanie (dochter) en mijn zus uit Friesland ook gekomen waren naar de vergadering om bij het afscheid van mijn bestuursfunctie aanwezig te zijn.

Na de woorden van de voorzitter kwam er nog een verrassing. Namens de Gemeente Oostzaan kwam Rosemarijn Dral mij de zilveren jol overhandigen. Ik was compleet verrast, helemaal niet verwacht maar heel blij met deze waardering.

Ik kan deze toevoegen aan de Gouden Greep die ik enige jaren geleden heb mogen ontvangen. Ik wil dan ook het bestuur en de leden bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij gehad hebben, en nog wel hebben want ik ben nog niet weg bij de vereniging.

Gelukkig mag ik nog diverse taken verrichten voor de vereniging zodat ik langzaam kan afkicken. Het lesgeven blijf ik nog even doen, zolang mijn gezondheid mij niet in de steek laat.

Ook nog mijn dank aan Simon Goede waar ik 18 jaar mee heb samengewerkt, we zijn samen gestopt met het bestuur van DEV, echter Simon heeft de taak van voorzitter van de stichting Sporthal Oostzaan opzicht genomen.

Na de vergadering hebben we allemaal nog een drankje gedronken en een hapje gegeten die ik thuis al klaargemaakt had. Daarna is een ieder naar huis vertrokken.

Laten we zeggen tot volgend jaar met hopelijk veel leden op de jaarvergadering, met ook mijzelf nu aan de andere kant van de bestuurstafel.

Vele lieve bestuursgroetjes  

Hetty de Lange.