Verslag 1e competitie heren, Beverwijk 13 november 2016

Auteurs: een gezamenlijk bericht van de ouders van Jermo, Yaro, Lucas, Sam, Raf, Julian, Boan, Wesley.

Met 8 boys is DEV dit keer een flinke vertegenwoordiging in de wedstrijd. We beginnen met voltige, waar de jongens in alle rust alle 4 onderdelen inturnen. Nog even een slokje water en dan beginnen aan de wedstrijd. Hetty is zenuwachtiger dan de kinderen, roept ze naar boven, maar dat komt vast goed. Ook Joni is er vandaag bij om de jongens tussendoor te coachen en begeleiden.

Julian, Boan en Wesly krijgen wat aanwijzingen van Hetty en ronden hun oefening vol trots af. Yaro zet een strakke oefening neer en eindigt met een big-smile. En Jermo laat een keurige hele flank zien. Ook Raf, Sam en Lucas zijn in opperste concentratie. De jongens zijn allemaal tevreden met hun oefening. Nu wachten tot ze naar de ringen mogen.

De ringen-jury roept even de groep bij elkaar en gaat keurig staan om de jonge turners te begroeten en succes te wensen. Wat een enorm geconcentreerde ringen oefening van Lucas, mooie en nette oefeningen van Sam en Yaro en een superstrakke ‘Epke oefening’ van Raf. En wat zijn die ringen enorm hoog voor de kleinere jongens!

Nu naar de sprong; Jermo maakt een salto met heel veel amplitude, iets teveel zelfs, want hij heeft een hupje nodig. Lucas begint goed, maar landt in de rand tussen de matten in. Hij baalt er van. Yaro is gewaarschuwd en ondanks dat ook hij op die vervelende naad tussen de matten landt, maakt hij een mooie draai sprong. Nu Sam; die vragend de jury aankijkt of hij mag beginnen…geduld is een broodnodige schone zaak in de turnsport, maar de streksprong-koprol gaat superstrak. En dan staat alweer Raf te popelen. De spanning bij juf Hetty neemt toe, ze vergeet bijna dat de groep nog een tweede sprong moet maken. Als laatste gaat de jongste groep DEV-ers die allemaal een prima sprong laten zien. Even de jury bedanken en op naar de brug.

Naarmate de wedstrijd vordert worden vooral de kleinere jongens wat ongeduriger, Julian en Wesley doen handklapspelletjes om de wachttijd sneller te laten gaan, maar ook een speelgoed boekje (de sint is immers in het land) is een goede afleiding.

Ook Hetty heeft wat afleiding nodig tussendoor en stoeit wat met de matten onder de brug, tot twee keer toe bijna onderuit. Julian gaat de brug oefening zonder hulp doen en dat gaat heel goed. Ook Wesley doet de oefening goed en doet een vreugdesprongetje achteraf. De zwaaien van Jermo  aan de hoge brug zijn indrukwekkend en krachtig gestrekt op de hoogtepunten. En wat een krachtpatsers zijn Yaro, Sam en Lucas, de spierbundels doen flink hun werk tijdens zo’n lage-brug oefening met gespannen lijven boven de leggers uit zwaaiend..

Dan naar het rek. Julian zwaait de borstwaartsom zonder enige moeite en Boan checkt even of zijn moeder wel goed oplet en begint dan vol inspanning en met tong uit de mond de zwaaien aan het rek. Sam doet een zeer beheerste oefening aan het rek, in volle concentratie.

Hetty is ondertussen heel trots en nog steeds zenuwachtig, dat zien wij aan de glimlachen tussendoor en de trotse opbeurende praatjes die ze na elke oefening met de turner maakt.

Als Lucas aan de beurt is roept zijn vader: ‘maak er een mooie show van’, en dat doet hij, met lippen op elkaar van de spanning. Met een vliegend strak gespannen lijf van Jermo, en pleisters op zijn handen voor de blaren, wordt de rekoefening afgesloten. Op naar de vloer, het laatste onderdeel.

Op de vloer gaat Boan als een speer door de oefening heen. Na de oefening van Wesley, huppelt en springt de jonge turner terug naar de groep. Trots en blij dat het erop zit. Yaro en Jermo gebruiken de vloer diagonaal, wat een heel professioneel beeld geeft. Met nog een superdiepe volledige split van Sam en de vrolijkste en schattigste oefening van Raf sluiten we de wedstrijd af. Alle onderdelen zitten erop voor alle 8.

En terwijl de jury de punten telt, proberen de jongens even het podium uit…hoe voelt dat op 1,2,of 3?

Dan volgt het eindoordeel; DEV neemt 4 medailles mee naar huis!

Boan en Julian, samen een gedeelde eerste gouden plaats in de recreatie/ benjamin 15. Sam een zilveren tweede medaille in de benjamin 13/14. En Jermo de zilveren tweede plaats in de instap/benjamin 11.

Gefeliciteerd mannen! Super goed gewerkt en vooral veel plezier laten zien vandaag. Het publiek heeft van jullie genoten! Hetty en Joni, super bedankt voor de goede en vooral leuke begeleiding vandaag!

 

dev-turners-13-nov-2016