Nijntje beweegdiploma

Woensdag 27 maart was de sporthal goed gevuld met opa en oma’s, papa, mama’s en verdere vrienden en familie. Voor de kleuters was het vandaag een belangrijke dag, want zij konden hun nijntje beweegdiploma halen. Er stonden allerlei toestellen klaar, waarop de kleuters hun oefeningen moesten laten zien.

Dit was de eerste keer dat het nijntje beweegdiploma in Oostzaan werd afgenomen, vele kinderen waren dan ook van de partij. Het afgelopen half jaar hebben de kleuters wekelijks geoefend om de basistechnieken zich meester te maken. Niet alleen uit Oostzaan, maar ook uit Landsmeer, Amsterdam-Noord en Zaandam komen kinderen massaal naar DEV om het nijntje beweegdiploma te behalen.

Ze begonnen met allerlei oefeningen op de lange matten. Op hun tenen lopen, hinkelen, 1-2 sprongen en over een touwtje springen. De kinderen waren natuurlijk wel wat zenuwachtig, daarom ging het niet bij iedereen even goed. Gelukkig hebben wij de afgelopen weken gezien, dat het zonder publiek bij iedereen wel heel erg goed ging. Vervolgens werden er oefeningen gedaan op de toestellen. Van koprollen, klimmen, klauteren en ergens vanaf springen. Het lijkt allemaal zo simpel, maar hier is een goede motorriek voor nodig.

Nadat alle kinderen hun beste beentje voor hadden gezet, volgde het officiële gedeelte. De kleuters zaten allemaal nerveus te wachten op de uitslag. Gelukkig hebben ze allemaal hun diploma en een mooie tas van de KNGU gekregen. De diploma’s werden uitgereikt door hun juffen Hetty de Lange en Connie Roco. Het was een geslaagde middag, alle kinderen gingen trots en voldaan naar huis.